Salát z brukví a zelí

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Od poškozených listu zbavené zelí rozkrojíme na poloviny. Vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na tenké proužky, které ve vroucí vodě povaříme 10 minut. Vodu okořeníme špetkou soli, pepřem, vložíme bobkový list a nové koření. Měkké zelí scedíme, necháme okapat, vychladit a dáme do vhodné misky.
  • 2
    Brukve oloupeme, ze středu vybereme křehké lístečky. Dáme je zatím stranou a brukve hrubě nastrouháme. Přidáme je do misky se zelím, polijeme olejem, dochutíme špetkou solí. Spolu s nasekanou petrželovou natí vše dobře promícháme.
  • 3
    Hotový salát dáme do lednice na 30 minut odležet. Potom rozdělíme na talíře nebo do salátových misek. Každou porci posypeme nasekanými lístečky z brukví a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.