Salát z bulguru pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy
20 min.
Ingredience
- 55gramůBulgur
- 120mililitrůVoda pitná
- 115gramůPetržel - nať
- 15gramůMáta
- 1kusCibule
- 4kusyCibulka jarní
- 4kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bulgur vsypeme do sítka, propláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme vodu a počkáme, dokud nezačne vřít. Pak přidáme do vroucí vody bulgur, opět ji přivedeme k varu a ztlumíme teplotu. Povaříme doměkka tak dlouho, aby zrna nasákla tekutinu, tedy asi 10 minut.
- 2Uvařený bulgur vsypeme do misky a necháme ho vychladnout.
- 3Do bulguru přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka pokrájené jarní cibulky, na kostičky nakrájená omytá rajčata. Osolíme a opepříme, přilijeme olej a citronovou šťávu a promícháme. Necháme vychladnout a podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou. Necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.