Salát z čekanky a celeru
15 min.
Ingredience
- 2kusyČekanka
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMandle
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čekanku i celer omyjeme a necháme okapat. Čekanku rozpůlíme a pak ještě příčně rozkrojíme. Celer nakrájíme na tenké plátky.
- 2V misce smícháme citronovu šťávu, ocet a olej, dochutíme pepřem a solí a smícháme s čekankou a celerem.
- 3Mandle spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme a prudce osmahneme v malé pánvi bez oleje.
- 4Salát rozdělíme na talíře, posypeme opraženými kousky mandlí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.