Salát z čekanky a dýně
10 min.
Ingredience
- 1kusČekanka
- 200gramůDýně sterilovaná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni slijeme a necháme v sítu okapat. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme. Čekanku omyjeme a natrháme.
- 2Dvě třetiny dýně rozmixujeme s olejem, octem, sójovou omáčkou a kari kořením, směs podle chuti opepříme a osolíme a vmícháme do ní nakrájenou petrželku.
- 3Na servírovací talíře rozdělíme čekanku a zbylou dýni, přelijeme dýňovým dresinkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.