Salát z čekanky a grapefruitu
20 min.
Ingredience
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
11 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Čekanku natrháme na kousky, omyjeme je a necháme v sítu okapat.
- 2Grapefruit oloupeme, bílou slupku odstraníme a rozebereme ho na dílky a ty rozkrájíme. Pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu.
- 3Mandle oloupeme a rozkrájíme na lupínky, které prudce osmažíme v rozpálené pánvi bez tuku.ˇ
- 4Pomerančovou šťávu metlou v misce důkladně smícháme s hořčicí a olejem, dochutíme pepřem a solí.
- 5V míse smícháme natrhané listy čekanky s nakrájeným grapefruitem, pokapeme připravenu marinádou, posypeme osmaženými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.