Salát z čekanky a grapefruitu

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
11 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku natrháme na kousky, omyjeme je a necháme v sítu okapat.
  • 2
    Grapefruit oloupeme, bílou slupku odstraníme a rozebereme ho na dílky a ty rozkrájíme. Pomeranč rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu.
  • 3
    Mandle oloupeme a rozkrájíme na lupínky, které prudce osmažíme v rozpálené pánvi bez tuku.ˇ
  • 4
    Pomerančovou šťávu metlou v misce důkladně smícháme s hořčicí a olejem, dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    V míse smícháme natrhané listy čekanky s nakrájeným grapefruitem, pokapeme připravenu marinádou, posypeme osmaženými mandlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.