Salát z čekanky a rajčat

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekankové puky omyjeme a odlámeme z nich zvadlé listy. Čekanku pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu a spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme na poloviny a vybereme semínka. Rajčatovou dužinu rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulky omyjeme, oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka, včetně větší části čerstvé zelené natě. Čekankové nudličky, cibulová kolečka a rajčatové kostičky vložíme do misky a promícháme. Vypeckujeme olivy a přidáme do misky, opět promícháme.
  • 3
    V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní vinný ocet a olivový olej. Česnek oloupeme, na prkénku rozetřeme a přidáme do zálivky. Přisypeme sůl. Zalijeme zálivkou čekankovou směs a promícháme. Nakonec nadrobno nasekáme bazalku a salát s ní posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.