Salát z čekanky s hříbky
25 min.
Ingredience
- 500gramůČekanka
- 20gramůPažitka
- 100gramůHříbky čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
523 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme hříbky, které důkladně očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Nakrájíme na tenké proužky, které doměkka osmahneme v pánvičce na rozehřátém másle. Dochutíme je solí a měkké hříbky necháme vychladnout.
- 2Z čekanky odstraníme poškozené listy. Zdravé listy opláchneme pod tekoucí studenou vodou a potom listy osušíme. Suché listy nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou pažitku a petrželovou nať. Vše dobře promícháme. Nakonec přimícháme osmažené a vychladlé hříbky a ještě jednou zamícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.