Salát z čekanky s hříbky

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
4 g
Cukr
523 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme hříbky, které důkladně očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Nakrájíme na tenké proužky, které doměkka osmahneme v pánvičce na rozehřátém másle. Dochutíme je solí a měkké hříbky necháme vychladnout.
  • 2
    Z čekanky odstraníme poškozené listy. Zdravé listy opláchneme pod tekoucí studenou vodou a potom listy osušíme. Suché listy nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou pažitku a petrželovou nať. Vše dobře promícháme. Nakonec přimícháme osmažené a vychladlé hříbky a ještě jednou zamícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.