Salát z celeru, jablek a pórku
20 min.
Ingredience
- 250gramůCeler bulvový
- 250gramůPórek
- 250gramůJablka
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžíceOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Syrový celer nahrubo nastrouháme a osmažíme na oleji s přidáním octa, soli a cukru. Pod poklicí celer dusíme do poloměkka, necháme vychladnout, vložíme do mísy.
- 2Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 3Jablka s pórkem vmícháme k celeru, přidáme pepř, worcesterskou omáčku a posypeme petrželovou natí.
- 4Před podáváním salát necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.