Salát z celeru s ananasem
20 min.
Ingredience
- 250gramůCeler bulvový
- 250gramůJablka
- 300gramůKompot ananasový
- 120gramůOřechy lískové
- 80gramůZakysaná smetana
- 2lžíceCitronová šťáva
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 100gramůMajonéza
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
42 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do vroucí vody s octem a vaříme zhruba 5 minut. Poté scedíme a necháme okapat. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Z ananasu slijeme nálev, ananas necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Oříšky nasekáme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, cukrem, solí a pepřem.
- 2K jablkům v míse přidáme celer, ananas, oříšky a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.