Salát z celeru s jablky a nivou
15 min.
Ingredience
- 350gramůCeler bulvový
- 500gramůJablka
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 60gramůOřechy vlašské
- 250gramůZakysaná smetana
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nivu nakrájíme na tenké plátky, smetanu smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou, syrový celer očistíme, oloupeme a nastrouháme najemno, jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať pokrájíme najemno, ořechy nasekáme nahrubo.
- 2V míse promícháme smetanovou zálivku se sýrem, celerem a jablky. Necháme vychladit a před podáváním posypeme petrželovou natí a ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.