Salát z celeru s kuřecím masem
70 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 400gramůCeler bulvový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžícePažitka
- 300gramůZakysaná smetana
- 3lžíceKečup
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na pečení kuřecích stehen
- 550gramůKuřecí stehna
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče na máslo s vodou, v předehřáté troubě pečeme do měkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem (je-li třeba, přilijeme vroucí vodu). Poté maso necháme zchladnout, zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Syrový celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a v míse zakapeme citronovou šťávou. Okurku pokrájíme na kostičky, pažitku nadrobno nasekáme. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, kečupem a pažitkou.
- 2Do mísy k celeru přidáme kuřecí maso, přelijeme zálivkou, promícháme, necháme vychladit. Před podáváním salát poklademe osminkami rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.