Salát z čerstvého špenátu s kozím sýrem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme salátovou zálivku: v misce vyšleháme med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze.
  • 2
    Do salátové mísy vsypeme dobře omyté špenátové listy, ochutíme je zálivkou a doplníme rajčaty a orestovanými ořechy. Zlehka promícháme.
  • 3
    Porce kozího sýru nejprve pečeme v troubě při 150 stupních asi minutu a půl a pak ještě krátce gratinujeme v troubě pod grilem. Podáváme společně se salátem, můžeme přidat i plátek chleba opečený na olivovém oleji, olivy, pár kapek ořechového oleje či dýňová semínka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.