Salát z čerstvého špenátu s kozím sýrem
20 min.
Ingredience
- 150gramůBaby špenát
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 50gramůRajčata polosušená
- 1hrstOřechy vlašské
- 200gramůSýr kozí
- 4plátkyChléb toastový
- 50gramůOlivy černé
- 1lžíceDýňová semínka
- 2lžíceMed včelí
- 50mililitrůOlej z vlašských ořechů
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Připravíme salátovou zálivku: v misce vyšleháme med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze.
- 2Do salátové mísy vsypeme dobře omyté špenátové listy, ochutíme je zálivkou a doplníme rajčaty a orestovanými ořechy. Zlehka promícháme.
- 3Porce kozího sýru nejprve pečeme v troubě při 150 stupních asi minutu a půl a pak ještě krátce gratinujeme v troubě pod grilem. Podáváme společně se salátem, můžeme přidat i plátek chleba opečený na olivovém oleji, olivy, pár kapek ořechového oleje či dýňová semínka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.