Salát z červené čočky s vejci

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme propláchnutou čočku, zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Čočku scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Natvrdo uvařená vejce oloupeme, 4 nakrájíme na kostičky a ostatní na plátky.
  • 3
    Jogurt smícháme s 5 lžícemi vody a prolisovaným česnekem. Osolíme a okořeníme kmínem a chilli kořením.
  • 4
    Čočku smícháme s očištěnou, na plátky nakrájenou okurkou, na kostičky nakrájenými paprikami a na kolečka nakrájenými cibulkami. Přidáme kostičky vařených vajec a salát upravíme na talíře.
  • 5
    Pokapeme jogurtovou zálivkou, obložíme plátky vajec a posypeme nasekaným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.