Salát z červené čočky s vejci
35 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 175gramůČočka červená
- 375mililitrůVývar zeleninový
- 5kusůCibulka jarní
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 500gramůJogurt bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 8kusůVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme propláchnutou čočku, zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Čočku scedíme a necháme okapat.
- 2Natvrdo uvařená vejce oloupeme, 4 nakrájíme na kostičky a ostatní na plátky.
- 3Jogurt smícháme s 5 lžícemi vody a prolisovaným česnekem. Osolíme a okořeníme kmínem a chilli kořením.
- 4Čočku smícháme s očištěnou, na plátky nakrájenou okurkou, na kostičky nakrájenými paprikami a na kolečka nakrájenými cibulkami. Přidáme kostičky vařených vajec a salát upravíme na talíře.
- 5Pokapeme jogurtovou zálivkou, obložíme plátky vajec a posypeme nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.