Salát z červené řepy na slavnostní stůl
70 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 3litryVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůŠvestky
- Na zálivku
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 1lžícePomerančová šťáva
- 4lžíceZakysaná smetana
- 60gramůKaviár
- 0,25litrOlej slunečnicový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
51 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěnou červenou řepu omyjeme, vložíme do hrnce se dvěma litry studené vody, povaříme 40 minut do měkka. Řepu scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do misky. Vejce vložíme do 5 dl vroucí vody v kastrůlku, povaříme 8 - 10 minut natvrdo, poté je scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké proužky. Sušené švestky namočíme do vody, také scedíme, vypeckujeme, necháme okapat, překrojíme na poloviny, vložíme spolu s červenou řepou a švestkami do misky.
- 2Syrové žloutky dáme do vhodné nádoby, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, pomerančovou šťávu. Rozšleháme na hladkou hmotu, do které pomalu, za stálého šlehaní přiléváme olej, vyšleháme hustou majonézu, přilijeme smetanu a zamícháme. Nakonec do majonézy vmícháme kaviár. Hotovou zálivkou přelijeme připravený salát, ještě jednou promícháme.
- 3Salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci ozdobíme nakrájenými vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.