Salát z červené řepy s džemem
60 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůDžem višňový
- 500gramůKrůta
- 150gramůSalát hlávkový
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
2 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěnou a omytou řepu nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce se studenou vodou, povaříme 20 minut do měkka. Scedíme, vložíme do misky, přidáme špetku soli, pepře, přilijeme pomerančovou šťávu. Do teplé řepy dáme džem, promícháme a necháme dobře vychladnout.
- 2Vařené maso zbavíme kůže, nakrájíme na malé kostky, přidáme k červené řepě. Podle vlastní chuti dosolíme, opepříme, ještě jednou promícháme. Salát vložíme na 30 minut do lednice vychladnout.
- 3Podáváme na jednotlivých talířích. Na každý talíř položíme list hlávkového salátu, na něj dáme salát, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.