Salát z červené řepy s jogurtovým přelivem
70 min.
Ingredience
- 1kusČervená řepa
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžícePažitka
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůJogurt bílý
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5kusSalát ledový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Bulvu červené řepy omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 50 minut, dokud nebude řepa měkká. Pak ji vyjmeme, necháme vychladnout a oloupeme.
- 2Oloupanou řepu nakrájíme na kostičky, vložíme do salátové mísy, jarní cibulku omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka, pažitku rozkrájíme nadrobno. Jarní cibulku a pažitku přidáme k červené řepě, promícháme.
- 3V malé misce smícháme limetkovou šťávu s vinným octem, olejem, špetkou soli a pepřem. Takto připravenou zálivku nalijeme na červenou řepu, promícháme.
- 4Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na větší kousky. Salátové kousky rozložíme na připravené talíře, na ně rozdělíme řepný salát a zdobíme bílým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.