Salát z červené řepy s jogurtovým přelivem

70 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulvu červené řepy omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 50 minut, dokud nebude řepa měkká. Pak ji vyjmeme, necháme vychladnout a oloupeme.
  • 2
    Oloupanou řepu nakrájíme na kostičky, vložíme do salátové mísy, jarní cibulku omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka, pažitku rozkrájíme nadrobno. Jarní cibulku a pažitku přidáme k červené řepě, promícháme.
  • 3
    V malé misce smícháme limetkovou šťávu s vinným octem, olejem, špetkou soli a pepřem. Takto připravenou zálivku nalijeme na červenou řepu, promícháme.
  • 4
    Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na větší kousky. Salátové kousky rozložíme na připravené talíře, na ně rozdělíme řepný salát a zdobíme bílým jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.