Salát z červené řepy s kuřecím masem a rýží
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej rostlinný
- 300gramůRýže loupaná
- 200mililitrůVíno bílé
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 220gramůČervená řepa sterilovaná
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme.
- 2Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme rýži a necháme zesklovatět. Přilijeme víno a povaříme. Postupně přiléváme vývar a dusíme asi 20 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- 3Nakládanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Spolu se smetanou přidáme k rýži a krátce prohřejeme.
- 4Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.