Salát z červené řepy s ořechy
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůČervená řepa
- 10gramůKmín celý
- 0,5litrVíno červené
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 5gramůPepř černý celý
- 10gramůBobkový list
- 1lžíceHořčice staroanglická
- 30gramůPepř černý mletý
- 50gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci osolíme, přilijeme ocet, vložíme umytou červenou řepu a uvaříme doměkka.
- 2Uvařenou řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky, které naskládáme do misky. Přidáme ještě nastrouhaný křen, hořčici, nasekané vlašské ořechy, posypeme kmínem a dobře promícháme.
- 3V menším hrnci zahřejeme víno, pepř, bobkový list, cukr a zalijeme suroviny, které máme připravené v misce. Misku přiklopíme a salát necháme celou noc marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.