Salát z červené řepy s rukolou
45 min.
Ingredience
- 500gramůČervená řepa
- 1,5litryVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceMed včelí
- 4lžíceOcet vinný červený
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceMáta
- 3lžíceCitronová šťáva
- 200gramůSýr Cottage
- 50gramůSýr Parmezán
- 2hrstiRukola
- 1hrstTymián čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě s 0,5 lžičkou soli a svazkem tymiánu (odložíme 1 lžíci nasekaného tymiánu do salátu) uvaříme řepu ve slupce, poté slijeme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- 2Řepu v míse promícháme s olejem, medem a octem. Ochutíme tymiánem, 0,25 lžičkou mořské soli a 2 špetkami pepře.
- 3Do menší mísy natrháme opranou a okapanou rukolu a mátu. Ochutíme zbylou solí a pepřem a zakapeme citronovou šťávou.
- 4Na talíře dokola rozložíme řepu, do středu salát z rukoly a sýr cottage. Vše posypeme hrubě strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.