Salát z červené řepy s rukolou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodě s 0,5 lžičkou soli a svazkem tymiánu (odložíme 1 lžíci nasekaného tymiánu do salátu) uvaříme řepu ve slupce, poté slijeme, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Řepu v míse promícháme s olejem, medem a octem. Ochutíme tymiánem, 0,25 lžičkou mořské soli a 2 špetkami pepře.
  • 3
    Do menší mísy natrháme opranou a okapanou rukolu a mátu. Ochutíme zbylou solí a pepřem a zakapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Na talíře dokola rozložíme řepu, do středu salát z rukoly a sýr cottage. Vše posypeme hrubě strouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.