Salát z červené řepy s uzeným masem
15 min.
Ingredience
- 1kusJablka
- 1kilogramČervená řepa
- 6lžicBalsamico ocet
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibulka jarní
- 200gramůVepřová uzená plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu necháme okapat, nakrájíme ji na kostičky a dáme do salátové mísy. Jablko zbavíme slupky a na jemno nastrouháme. Přidáme k červeně řepě.
- 2Ocet smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem a směsí přelijeme řepu. Necháme 30 minut odležet.
- 3Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Obojí přidáme k řepě a jablku. Důkladně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.