Salát z červeného a bílého hlávkového zelí
40 min.
Ingredience
- 200gramůSmetana zakysaná15%
- 20gramůHořčice klasická
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 1kusZelí hlávkové červené
- 1kusCibule
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
16 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Červené a bílé zelí očistíme, drobně nakrouháme do misky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
- 2Do misky dáme žloutky, utřeme s prolisovaným česnekem, hořčici. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Zálivkou zalijeme zeleninu, promícháme.
- 3V lednici necháme odležet 30 minut. Podáváme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.