Salát z červeného zelí a ovoce

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné červené zelí najemno nakrouháme. V míse smícháme zelí s oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí. Dochutíme solí, pepřem, skořicí a hřebíčkem.
  • 2
    Omytá, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kostičky, pomeranč oloupeme i s bílou slupkou a rozdělíme na dílky, které nakrájíme na kostičky. Oloupané banány nakrájíme na kolečka, ořechy nasekáme.
  • 3
    Jablka, pomeranč, banány, ořechy a předem namočené, okapané rozinky vsypeme do mísy k zelí. Přidáme sladký rýžový ocet (nebo rýžový sirup), olej a vše dobře promícháme.
  • 4
    Salát zakapeme citronovou a pomerančovou šťávou, ještě promícháme a přikrytý necháme v chladu nejméně 2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.