Salát z červeného zelí a ovoce
20 min.
Ingredience
- 50gramůHrozinky
- 1kusCibule
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyJablka
- 1kusPomeranče
- 1kusBanány
- 50gramůOřechy vlašské
- 2lžičkySladký rýžový ocet
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePomerančová šťáva
- 0,5kusZelí hlávkové červené
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
8 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Očištěné červené zelí najemno nakrouháme. V míse smícháme zelí s oloupanou, na kostičky nakrájenou cibulí. Dochutíme solí, pepřem, skořicí a hřebíčkem.
- 2Omytá, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na kostičky, pomeranč oloupeme i s bílou slupkou a rozdělíme na dílky, které nakrájíme na kostičky. Oloupané banány nakrájíme na kolečka, ořechy nasekáme.
- 3Jablka, pomeranč, banány, ořechy a předem namočené, okapané rozinky vsypeme do mísy k zelí. Přidáme sladký rýžový ocet (nebo rýžový sirup), olej a vše dobře promícháme.
- 4Salát zakapeme citronovou a pomerančovou šťávou, ještě promícháme a přikrytý necháme v chladu nejméně 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.