Salát z červeného zelí s křenem
15 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové červené
- 10gramůCibule
- 3gramyOlej rostlinný
- 10gramůKřen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceOcet kvasný lihový
- 300mililitrůVoda pitná
- 1špetkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné červené zelí nakrouháme na nudličky, v kastrolu zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu octa a krátce povaříme.
- 2Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, křen najemno nastrouháme a obojí přidáme k vychladlému zelí.
- 3Z oleje, lžíce octa, sladidla, soli a pepře umícháme zálivku, kterou salát přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.