Salát z červeného zelí s ořechy
25 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 100gramůPetržel kořen
- 50gramůOřechy vlašské
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaKřen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté červené zelí nakrájíme na jemné nudličky. Petržel oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a smícháme se zelím. Nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.
- 2Do octa vmícháme nastrouhaný křen, sůl, pepř, cukr a za stálého šlehání přiléváme po kapkách olej. Zálivku nalijeme na salát, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.