Salát z červeného zelí se sýrem
20 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové červené
- 250gramůSalát Polníček
- 720gramůKompot višňový
- 3lžíceOlej salátový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté zelí najemno nakrouháme. Polníček omyjeme a necháme okapat.
- 2Višně slijeme a šťávu zachytíme. Smícháme je se zelím. Sýr nakrájíme na jemné nudličky.
- 3Prošleháme olej s hořčicí a polovinou višňové šťávy, osolíme a opepříme. Salát pokapeme zálivkou, přikryjeme fólií a necháme asi 20 minut rozležet.
- 4Nakonec vmícháme polníček a salát posypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.