Salát z chřestu a ovčího sýra haloumi s dresinkem
15 min.
Ingredience
- 1kusChřest zelený
- 250gramůSýr Halloumi
- 1kusCibule červená
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusAvokádo
- 80mililitrůOlej olivový
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 60gramůOříšky piniové
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
54 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dresink připravíme smícháním olivového oleje s citronovou šťávou, hořčicí, oreganem a petrželovou natí.
- 2Svazek uvařeného chřestu, sýr haloumi a kousky cibule zakapeme 2 lžícemi dresinku. Cibuli a chřest grilujeme 2-3 minuty na rozehřátém barbecue grilu nebo pánvi, sýr haloumi grilujeme 1 minutu.
- 3Do větší misky naskládáme omytý špenát, plátky avokáda, orestovaná piniová semínka, orestovaný chřest, sýr haloumi, červenou cibuli a zbytek dresinku, zamícháme. Podáváme s křupavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.