Salát z divoké rýže s mladou zeleninou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme podle návodu a necháme na sítu dobře okapat.
  • 2
    Oloupeme kedlubnu a mrkev, nakrájíme je na asi 0,5 cm silné kousky ve tvaru hranolků. Hrášek omyjeme a očistíme. Špenát důkladně propláchneme, necháme okapat na sítu.
  • 3
    Do vroucí osolené vody vložíme kedlubnu a mrkev a asi 2 minuty povaříme. Přidáme hrášek a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu vyjmeme, přendáme ji do síta, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
  • 4
    Do vroucí vody nyní vložíme špenát a vaříme jej tak dlouho, dokud se zcela nerozpadne. Poté špenát vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme.
  • 5
    Opláchneme bylinky, dosucha je otřepeme a nasekáme. Promícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a bylinky.
  • 6
    Smícháme rýži se zeleninou, bylinkovým dresinkem a podle chuti dochutíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.