Salát z divoké rýže s mladou zeleninou
30 min.
Ingredience
- 1hrstŠpenát listový čerstvý
- 1kusKedlubna
- 100gramůHrášek
- 150gramůRýže indiánská
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 4lžíceOlej bodlákový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu a necháme na sítu dobře okapat.
- 2Oloupeme kedlubnu a mrkev, nakrájíme je na asi 0,5 cm silné kousky ve tvaru hranolků. Hrášek omyjeme a očistíme. Špenát důkladně propláchneme, necháme okapat na sítu.
- 3Do vroucí osolené vody vložíme kedlubnu a mrkev a asi 2 minuty povaříme. Přidáme hrášek a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu vyjmeme, přendáme ji do síta, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
- 4Do vroucí vody nyní vložíme špenát a vaříme jej tak dlouho, dokud se zcela nerozpadne. Poté špenát vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme.
- 5Opláchneme bylinky, dosucha je otřepeme a nasekáme. Promícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a bylinky.
- 6Smícháme rýži se zeleninou, bylinkovým dresinkem a podle chuti dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.