Salát z fazolek
40 min.
Ingredience
- 20gramůOlej stolní
- 20gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 4kusyPepř černý celý
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolky zbavíme vláken, vypereme je, zalijeme teplou vodou a uvaříme doměkka.
- 2Potom fazolky scedíme, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Prochladlé nakrájíme na kousky asi 3cm dlouhé a dáme do mísy.
- 3Ve vodě rozpustíme sůl, cukr a přidáme ocet a celý pepř. Převaříme a necháme trochu vychladnout.
- 4Marinádou přelijeme fazolky, promícháme a necháme v lednici vychladit. Před podáváním pokapeme každou porci olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.