Salát z fazolových klíčků s pomerančovou zálivkou
30 min.
Ingredience
- 50gramůOkurka salátová
- 2kusyCeler řapíkatý
- 400gramůFazolové klíčky
- 120gramůOřechy lískové
- 1kusPomeranče
- 60lžicPomerančová šťáva
- 500mililitrůVoda pitná
- 150gramůSýr Feta
- Na zálivku
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice Bornier - hrubozrnná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Lískové oříšky opečeme v troubě předehřáté na 200 °C, promneme, abychom odstranili slupku, a nasekáme nahrubo. Okurku a dva řapíky celeru očistíme, nakrájíme na kostičky a v míse zakapeme lžící pomerančové šťávy. Pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky a nakrájíme na kousky. Klíčky na minutu vhodíme do vroucí vody, poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu s olejem, solí, pepřem a hořčicí.
- 3Do mísy k zelenině rozdrobíme okapaný sýr, přidáme oříšky, pomeranč a klíčky. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.