Salát z fazolových klíčků s pomerančovou zálivkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lískové oříšky opečeme v troubě předehřáté na 200 °C, promneme, abychom odstranili slupku, a nasekáme nahrubo. Okurku a dva řapíky celeru očistíme, nakrájíme na kostičky a v míse zakapeme lžící pomerančové šťávy. Pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky a nakrájíme na kousky. Klíčky na minutu vhodíme do vroucí vody, poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu s olejem, solí, pepřem a hořčicí.
  • 3
    Do mísy k zelenině rozdrobíme okapaný sýr, přidáme oříšky, pomeranč a klíčky. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.