Salát z fazolových lusků s matesy
10 min.
Ingredience
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůCibulka jarní
- 1špetkaOregano sušené
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 140gramůZavináče
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve vodě očistíme fazolové lusky, na chvilinku je ponoříme do horké osolené vody, vyndáme a vložíme pro změnu do vody studené. Lusky poté nakrájíme na větší kousky.
- 2Na polovinu rozkrojíme jarní cibulku a přidáme na salát. Vše poté pokapeme šťávou z citronu smíchanou s olejem. Na fazolky položíme matesa, ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme pepřem, solí a květem dobromyslu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.