Salát z hlávkového červeného zelí
25 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové červené
- 2litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1kusCibule
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odstraníme poškozené listy, rozkrojíme na půl, vyřízneme košťál. Půlky přeřízneme na čtvrtky a nakonec nakrájíme na tenké proužky. Vložíme je do vroucí, špetkou solí osolené vody, povaříme 5 minut, scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
- 2Potom zelí vložíme do misky, přidáme oloupanou a tence nakrájenou cibuli.
- 3Zeleninu pokapeme olejem, octem, posypeme cukrem, podle chuti dochutíme solí, pepřem. Nakonec zalijeme vodou a vše důkladně promícháme.
- 4Salát vložíme do lednic odležet, vychladnout. potom rozdělíme do jednotlivých salátových misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.