Salát z hlávkového červeného zelí

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze zelí odstraníme poškozené listy, rozkrojíme na půl, vyřízneme košťál. Půlky přeřízneme na čtvrtky a nakonec nakrájíme na tenké proužky. Vložíme je do vroucí, špetkou solí osolené vody, povaříme 5 minut, scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Potom zelí vložíme do misky, přidáme oloupanou a tence nakrájenou cibuli.
  • 3
    Zeleninu pokapeme olejem, octem, posypeme cukrem, podle chuti dochutíme solí, pepřem. Nakonec zalijeme vodou a vše důkladně promícháme.
  • 4
    Salát vložíme do lednic odležet, vychladnout. potom rozdělíme do jednotlivých salátových misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.