Salát z hroznového vína s pěnou

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do misky, pokapeme citrónovou šťávou, javorovým sirupem, posypeme skořicovým cukrem a promícháme.
  • 2
    Bílé a červené hroznové víno důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat. Rozřízneme na půlky a vložíme do misky k hruškám. Přidáme na malé kousky nakrájený sýr Feta.
  • 3
    Žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou do husté pěny. Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Za stálého šlehání přiléváme hruškovou šťávu a šleháme do husté pěny. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce v misce, důkladně promícháme.
  • 4
    Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře, anebo do salátových misek. Každou porci posypeme na suché pánvi opraženými mandlovými plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.