Salát z hroznového vína s pěnou
15 min.
Ingredience
- 2kusyHrušky
- 3mililitryCitronová šťáva
- 30mililitrůSirup javorový
- 20gramůCukr skořicový
- 200gramůHroznové víno
- 150gramůSýr Feta
- Na zálivku
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceCukr krupice
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1,5decilitryŠťáva jablečná 100%
- 100gramůMandle
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do misky, pokapeme citrónovou šťávou, javorovým sirupem, posypeme skořicovým cukrem a promícháme.
- 2Bílé a červené hroznové víno důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat. Rozřízneme na půlky a vložíme do misky k hruškám. Přidáme na malé kousky nakrájený sýr Feta.
- 3Žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou do husté pěny. Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Za stálého šlehání přiléváme hruškovou šťávu a šleháme do husté pěny. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce v misce, důkladně promícháme.
- 4Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře, anebo do salátových misek. Každou porci posypeme na suché pánvi opraženými mandlovými plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.