Salát z kachních prsou
95 min.
Ingredience
- Na salát
- 500gramůKachní prsa
- 4špetkySůl
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 80gramůČočka červená
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusSalát kadeřavý
- 1kusSalát Polníček
- 2lžičkyČaj černý
- 100mililitrůVoda pitná
- 100gramůRajčata Cherry
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- Na zálivku
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
32 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme kachní prsa, osušíme je a vetřeme do nich sůl. Necháme přes noc v chladu uležet.
- 2Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kachní prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kachní prsa na mřížce prokuřovat ještě asi 20 minut.
- 3Prsa vyndáme a na kůži je nakrojíme do mřížky. Připravíme si pánev, na kterou vlijeme olej a prsa na něj vložíme nejprve kůží dolů. Opékáme zprudka 5 minut, pak prsa obrátíme, ztlumíme plamen a ještě 10 minut dopečeme. Vyndáme prsa z pánve a do jejich kůže zatřeme omáčku Hoisin. Odložíme na 10 minut stranou a necháme maso odležet.
- 4Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní doměkka čočku. Pak vodu scedíme a čočku necháme v sítu okapat.
- 5Opláchneme polníček a hlávkový a kadeřavý salát a z každého odlomíme několik listů. Necháme listy okapat a pak je rozložíme do mísy. Omyjeme cherry rajčata a rozpůlíme je. Do mísy rozložíme čočku a půlky rajčat.
- 6V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, balzamikový a vinný ocet, olivový olej a vše opepříme. Zálivkou přelijeme půlky rajčat a čočku.
- 7Nakonec kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.