Salát z kořenové zeleniny s pekanovými ořechy
60 min.
Ingredience
- 200gramůČervená řepa
- 200gramůKarotka
- 1kusCibule
- 120gramůRoketa
- 100gramůOřechy pekanové
- 30mililitrůOlej olivový
- 750mililitrůVoda pitná
- Na dresink
- 100gramůSýr kozí
- 20mililitrůOcet vinný
- 10mililitrůMed včelí
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 750mililitrůVoda pitná
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
57 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou řepu dáme do studené vody, přivedeme k varu a zakryté vaříme 30 minut, než řepa změkne, na posledních 5 minut vaření přidáme karotku. Hotovou zeleninu vyjmeme děrovanou naběračkou, mrkev podélně rozkrojíme, řepu rozpůlíme, nakrájíme na plátky a napícháme na špízové jehly. Také cibuli nakrájíme na silné plátky a napícháme na jehly, všechnu zeleninu potřeme olejem a grilujeme 6-10 minut podle velikosti, průběžně otáčíme. Grilovanou zeleninu vložíme do mísy, přidáme roketu a nasekané pekanové ořechy, jemně promícháme.
- 2Na dresink s kozím sýrem vložíme do mixéru kozí sýr, ocet, med, olej, horkou vodu, sůl a pepř a rozmixujeme dohladka. Dresinkem zalijeme těsně před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.