Salát z krevet s brokolicí
30 min.
Ingredience
- Na salát
- 300gramůBrokolice
- 3špetkySůl
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusVejce slepičí
- 4kusyRajčata
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusFeferony
- 0,5kusCitrony
- Na zálivku
- 3špetkySůl
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brokolici rozebereme na růžičky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Brokolici vaříme, dokud není na skus. Potom ji scedíme a zchladíme studenou vodou.
- 2Nadrobno nasekáme feferonku a smícháme ji s převařenými krevetami. Krevety zakapeme šťávou z jednoho citronu.
- 3Připravíme zálivku. V misce smícháme ocet, olej a smetanu. Osolíme a opepříme ji. Do mísy vložíme krevety, brokolici a přelijeme zálivkou.
- 4Do hrnku vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní vejce natvrdo. Zchladíme studenou vodou a oloupeme skořápku. Cherry rajčata rozpůlíme.
- 5Salát obložíme uvařeným vejcem nakrájeným na osminky a pokrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.