Salát z květáku
50 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 40mililitrůOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůOřechy lískové pražené
- 1krajícVeka
- 400gramůKvěták
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 120mililitrůJogurt bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
85 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
14 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody. Po uvaření slijeme vodu a necháme květák vystydnout.
- 2Připravíme si zálivku z jogurtu, oleje a octa. Dochutíme citrónovou šťávou a špetkou soli.
- 3Veku lehce navlhčíme vodou a rozmačkáme na kaši, smícháme s nasekanými oříšky, půl lžící octa, 2 lžícemi oleje, citrónovou šťávou, utřeným česnekem a solí.
- 4Uvařený květák přelijeme nejprve jogurtovou zálivkou, pak oříškovou směsí.
- 5Podáváme dobře vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.