Salát z květáku a brokolice s jogurtovo-česnekovým dipem
16 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 200gramůKvěták
- 200gramůBrokolice
- Dip
- 1lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 100gramůJogurt nízkotučný
- 0,5lžičkaOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody se solí. Květák a brokolici rozebereme na drobné růžičky, promyjeme je v sítu pod vodou a vložíme je vroucí vody. Vaříme je 4-6 minut, poté je vyjmeme, znovu promyjeme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a dáme je do misky vychladnout.
- 2Připravíme si česnekový dip: v druhé misce rozmícháme bílý jogurt s pár kapkami olivového oleje, lahůdkovou smetanou, sůl, pepř a utřené stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, pokrájíme ji nadrobno a přimícháme ji do jogurtového dipu.
- 3Brokolici s květákem přelijeme dipem, zlehka vše promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.