Salát z květáku a brokolice s jogurtovo-česnekovým dipem

16 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody se solí. Květák a brokolici rozebereme na drobné růžičky, promyjeme je v sítu pod vodou a vložíme je vroucí vody. Vaříme je 4-6 minut, poté je vyjmeme, znovu promyjeme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a dáme je do misky vychladnout.
  • 2
    Připravíme si česnekový dip: v druhé misce rozmícháme bílý jogurt s pár kapkami olivového oleje, lahůdkovou smetanou, sůl, pepř a utřené stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, pokrájíme ji nadrobno a přimícháme ji do jogurtového dipu.
  • 3
    Brokolici s květákem přelijeme dipem, zlehka vše promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.