Salát z květáku a kedlubny
15 min.
Ingredience
- 100gramůŘedkvička
- 2kusyKedlubna
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 1lžícePažitka
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve ve vodě vaříme květák, a to přibližně 5 minut. Poté květák nakrájíme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím na hrubo nastrouháme oloupanou kedlubnu a ředkvičky.
- 3Vychladlý květák smícháme s nastrouhanou zeleninou.
- 4V míse smícháme olej, cukr, citrónovou šťávu, sůl, pepř, petržel a pažitku.
- 5Směs nalijeme na připravenou zeleninu, promícháme a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.