Salát z kysaného zelí s bramborami a šunkou
25 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 3kusyCeler řapíkatý
- 150gramůŠunka dušená
- 2lžíceOcet jablečný
- 6lžicOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyJablka
- 300gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Omytá jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky. Podusíme je na pánvi ve 2 lžících vody asi 5 minut.
- 3V míse promícháme kysané zelí s plátky brambor, podušenými jablky, na kolečka nakrájeným řapíkatým celerem.
- 4Salát rozdělíme na talíře a zalijeme zálivkou připravenou smícháním oleje, octa, soli a pepře. Povrch salátu posypeme na nudličky nakrájenou šunkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.