Salát z lišek
20 min.
Ingredience
- 4lžíceFazole bílé sterilované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusCibule červená
- 150gramůSalát Polníček
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceBalsamico ocet
- 200gramůLišky čerstvé
- 0,5lžičkaAnýz mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Na 2 lžících rozehřátého oleje osmahneme fazole spolu s anýzem. Přidáme 2 lžíce balsamica, osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, podusíme a necháme vychladnout.
- 2Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a zprudka na něm opečeme očištěné lišky. Zalijeme lžící balsamica, osolíme a opepříme.
- 3Na talíře upravíme omytý polníček, fazole a posypeme je liškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.