Salát z listového špenátu s vejci
30 min.
Ingredience
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyCibule
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůOlivy černé
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme dresink. Dohladka umixujeme zakysanou smetanu s jednou oloupanou velkou červenou nadrobno nakrájenou cibulí. Umixovanou směs necháme alespoň 2 hodiny v chladničce rozležet, potom přimícháme červený vinný ocet, sůl a čerstvě mletý pepř.
- 2Mladé špenátové listy dobře opereme, osušíme a odřízneme stonky a střední žíly. Vejce uvaříme v kastrůlku s vodou natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a strunovým kráječem je nakrájíme na šestiny. Jednu oloupanou velkou červenou cibuli nakrájíme na plátky, černé olivy podélně rozpůlíme a vypeckujeme.
- 3Na servírovací talíře rozdělíme špenátové listy s cibuli, spolu je promícháme a navrch rozložíme dílky vajec s olivami.
- 4Salát servírujeme přelitý vychlazeným dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.