Salát z listového špenátu s vejci

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme dresink. Dohladka umixujeme zakysanou smetanu s jednou oloupanou velkou červenou nadrobno nakrájenou cibulí. Umixovanou směs necháme alespoň 2 hodiny v chladničce rozležet, potom přimícháme červený vinný ocet, sůl a čerstvě mletý pepř.
  • 2
    Mladé špenátové listy dobře opereme, osušíme a odřízneme stonky a střední žíly. Vejce uvaříme v kastrůlku s vodou natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a strunovým kráječem je nakrájíme na šestiny. Jednu oloupanou velkou červenou cibuli nakrájíme na plátky, černé olivy podélně rozpůlíme a vypeckujeme.
  • 3
    Na servírovací talíře rozdělíme špenátové listy s cibuli, spolu je promícháme a navrch rozložíme dílky vajec s olivami.
  • 4
    Salát servírujeme přelitý vychlazeným dresinkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.