Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
- 200gramůPampeliškové listy
- 400gramůŘedkvička
- 5lžicOlej olivový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOcet vinný
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaSardelová pasta
- 0,5lžičkaHořčice plnotučná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Listy pampelišek důkladně opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky. Zálivku připravíme smícháním oleje se sardelovou pastou, hořčicí, octem, solí a pepřem.
- 2Vše promícháme, poklademe vejci a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.