Salát z merlíku chilského pro alergiky na lepek
20 min.
Ingredience
- 150mililitrůVoda pitná
- 115gramůPetržel - nať
- 15gramůMáta
- 1kusCibule
- 4kusyCibulka jarní
- 4kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 55gramůQuinoa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Merlík chilský (quinoa) vsypeme do sítka, propláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme vodu a počkáme, dokud nezačne vřít. Pak přidáme do vroucí vody merlík, opět přivedeme k varu a ztlumíme teplotu. Povaříme doměkka tak dlouho, aby zrna nasákla tekutinu, tedy asi 10 minut.
- 2Uvařený merlík vsypeme do misky a necháme vychladnout.
- 3Do bulguru přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka pokrájené jarní cibulky, na kostičky nakrájená omytá rajčata. Osolíme a opepříme, přilijeme olej a citronovou šťávu a promícháme. Necháme vychladnout a podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.