Salát z merlíku chilského pro alergiky na lepek

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Merlík chilský (quinoa) vsypeme do sítka, propláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme vodu a počkáme, dokud nezačne vřít. Pak přidáme do vroucí vody merlík, opět přivedeme k varu a ztlumíme teplotu. Povaříme doměkka tak dlouho, aby zrna nasákla tekutinu, tedy asi 10 minut.
  • 2
    Uvařený merlík vsypeme do misky a necháme vychladnout.
  • 3
    Do bulguru přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka pokrájené jarní cibulky, na kostičky nakrájená omytá rajčata. Osolíme a opepříme, přilijeme olej a citronovou šťávu a promícháme. Necháme vychladnout a podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.