Salát z mladých kedluben s jablky
15 min.
Ingredience
- 600gramůKedlubna
- 2kusyJablka
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 250gramůZakysaná smetana
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Oloupané kedlubny a oloupaná jablka, z kterých jsme vykrojili jádřince, nastrouháme najemno a zakapeme citronovou šťávou, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem a cukrem.
- 2V míse promícháme kedlubny a jablka se zálivkou a posypeme petrželovou natí. Před podáváním necháme salát vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.