Salát z mořských živočichů po asijsku
65 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 2špetkySůl
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusMango
- 1kusPaprika červená
- 1kusPomeranče
- 5lžicOlej olivový
- 250gramůMušle slávky
- 125mililitrůVíno bílé
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůSépie
- 1stroužekČesnek
- 1kusCitrony
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusSalát hlávkový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé listy. Pokrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které rozkrájíme na nudličky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a pórek v ní krátce povaříme. Potom scedíme vodu, pórek zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
- 2Fenykl opláchneme a rozdělíme na poloviny. Košťál z fenyklu odstraníme a zbytek pokrájíme na drobné nudličky.
- 3Omyjeme a oloupeme mango. Od pecky okrájíme dužninu a rozkrájíme ji na nudličky.
- 4Papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme papriku nadrobno.
- 5Do větší misky vsypeme uvařený pórek, nakrájený fenykl, papriku a mango. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a přelijeme s ní směs v misce. Přidáme 3 lžíce olivového oleje a promícháme.
- 6Očistíme kartáčkem mušle. Do hrnce vlijeme víno a do něj dáme očištěné mušle. Vaříme je, dokud se neotevřou. Potom z jednotlivých lastur mušlí vybereme maso. Promícháme je s předvařenými krevetami a sépiemi.
- 7Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Na pánev vlijeme olej a rozpálíme, přidáme nasekaný česnek a vložíme na něj mořské plody, které krátce orestujeme. Potom je osolíme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Zasypeme nasekanou petrželkou.
- 8Mořské plody přidáme k zeleninové směsi v misce a promícháme. Necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladničce.
- 9Na talíře rozložíme omyté salátové listy a salát servírujeme na ně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.