Salát z mořských živočichů po asijsku

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé listy. Pokrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které rozkrájíme na nudličky. Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a pórek v ní krátce povaříme. Potom scedíme vodu, pórek zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
  • 2
    Fenykl opláchneme a rozdělíme na poloviny. Košťál z fenyklu odstraníme a zbytek pokrájíme na drobné nudličky.
  • 3
    Omyjeme a oloupeme mango. Od pecky okrájíme dužninu a rozkrájíme ji na nudličky.
  • 4
    Papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme bílé žebroví a semínka. Pokrájíme papriku nadrobno.
  • 5
    Do větší misky vsypeme uvařený pórek, nakrájený fenykl, papriku a mango. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu a přelijeme s ní směs v misce. Přidáme 3 lžíce olivového oleje a promícháme.
  • 6
    Očistíme kartáčkem mušle. Do hrnce vlijeme víno a do něj dáme očištěné mušle. Vaříme je, dokud se neotevřou. Potom z jednotlivých lastur mušlí vybereme maso. Promícháme je s předvařenými krevetami a sépiemi.
  • 7
    Oloupeme česnek a nasekáme nadrobno. Na pánev vlijeme olej a rozpálíme, přidáme nasekaný česnek a vložíme na něj mořské plody, které krátce orestujeme. Potom je osolíme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Zasypeme nasekanou petrželkou.
  • 8
    Mořské plody přidáme k zeleninové směsi v misce a promícháme. Necháme alespoň 1 hodinu odležet v chladničce.
  • 9
    Na talíře rozložíme omyté salátové listy a salát servírujeme na ně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.