Salát z nopalitos
40 min.
Ingredience
- 300gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 1kusPaprika červená
- 2lžíceOlej olivový
- 120mililitrůOcet jablečný
- 1špetkaSůl
- 1kusKoriandr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
61 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nopalitos vložíme do mísy, zalijeme je vodou, aby byly ponořené, necháme 30 minut stát, slijeme, vyměníme vodu a máčíme ještě 30 minut.
- 2Papriku překrojíme, vyndáme semena, položíme řezem dolů do pánve, grilujeme na sucho, až bude slupka černá. Vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.
- 3V menší pánvi zahřejeme olej, přidáme plátky česneku a smažíme, až začnou zlátnout. Děrovanou naběračkou je přendáme do mísy, olej ochucený česnekem slijeme, odložíme aby vychladl.
- 4Do mísy přidáme plátky červené cibule a zalijeme octem. Papriku vyndáme ze sáčku, oloupeme, dužinu pokrájíme na proužky a přidáme do mísy.
- 5Nopalitos necháme okapat, vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme česnekovým olejem. Promícháme, uložíme do chladu.
- 6Podáváme posypané nasekaným koriandrem. Jako příloha se nejvíc hodí křehký chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.