Salát z nopalitos

40 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
61 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nopalitos vložíme do mísy, zalijeme je vodou, aby byly ponořené, necháme 30 minut stát, slijeme, vyměníme vodu a máčíme ještě 30 minut.
  • 2
    Papriku překrojíme, vyndáme semena, položíme řezem dolů do pánve, grilujeme na sucho, až bude slupka černá. Vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.
  • 3
    V menší pánvi zahřejeme olej, přidáme plátky česneku a smažíme, až začnou zlátnout. Děrovanou naběračkou je přendáme do mísy, olej ochucený česnekem slijeme, odložíme aby vychladl.
  • 4
    Do mísy přidáme plátky červené cibule a zalijeme octem. Papriku vyndáme ze sáčku, oloupeme, dužinu pokrájíme na proužky a přidáme do mísy.
  • 5
    Nopalitos necháme okapat, vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme česnekovým olejem. Promícháme, uložíme do chladu.
  • 6
    Podáváme posypané nasekaným koriandrem. Jako příloha se nejvíc hodí křehký chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.