Salát z nových brambor a máty
35 min.
Ingredience
- 60gramůMáta
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůCitronová kůra
- 30mililitrůOlej olivový
- 10mililitrůHořčice
- 20mililitrůOcet vinný
- 500gramůBrambory rané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
211 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme a očistíme, nakrájíme na půlky. Vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme mátu, osolíme a přiklopené vaříme na mírném ohni 20 minut. Slijeme a necháme okapat.
- 2Na zálivku smícháme v misce vinný ocet, olej a hořčici, okapané brambory vložíme do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme s nasekanou mátou.
- 3Podáváme posypané čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.