Salát z olihní a zeleniny
20 min.
Ingredience
- 400gramůOlihně
- 100gramůRajčata Cherry
- 120gramůRajčata
- 50gramůCibule červená
- 150gramůFenykl sladký - hlíza
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 3gramyOregano sušené
- 40mililitrůOcet vinný červený
- 75gramůOlej olivový extra panenský
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramChilli koření mleté
- 40mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykuchané olihně bez hlav rozřízneme, odkrojíme chapadla, potřeme olejem ze všech stran, osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Nejdříve dáme na gril chapadla a asi po dvou minutách přiložíme rozříznutá tělíčka. Olihně obracíme a grilujeme asi 4 až 5 minut. Tělíčka nakrájíme na proužky a chapadla na menší kousky.
- 2Rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na nudličky, fenykl očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu nasypeme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu, ocet, olej, přidáme olihně, oregano a promícháme.
- 3Salát podáváme ve velké skleněné míse.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.