Salát z olihní, krevet, kaparů a zeleniny

22 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme olihně a neloupané krevety. Olihně pokrájíme na kroužky silné 0.5 cm. Oškrabanou mrkev omyjeme a nakrájíme na plátky. Cuketu a papriky omyjeme, z paprik odstraníme žebra s jadérky a vše nakrájíme na tenké hranolky dlouhé asi 5-6cm.
  • 2
    Připravíme si citrónový dresing: v misce smícháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Dále si smícháme v druhé misce 1 lžičku balsamicového octu se 1 lžičkou medu a směs odložíme.
  • 3
    V hrnci přivedeme do varu 3 litry vody se solí, vložíme do ní připravené mořské plody, na plátky pokrájený omytý chemicky neošetřený citrón a zeleninu. Vše povaříme pouze 2 minuty. Poté olihně s krevetami a zeleninou scedíme, citrón odstraníme, směs necháme okapat a pak ji dáme do větší mísy. Po chvilce do teplých mořských plodů přidáme kapary, vše přelijeme dresingem, salát dobře promícháme a necháme 1-2 minuty odpočívat.
  • 4
    Na servírovací talíře poklademe omyté a okapané lístky rukoly, na ni dáme směs mořských plodů se zeleninou, vše opatrně pokapeme připraveným balsamicovým octem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.