Salát z olihní, krevet, kaparů a zeleniny
22 min.
Ingredience
- Citrónový dresing
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 0,5špetkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- Na pokapání
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1lžičkaMed akátový
- Vařené plody se zeleninou
- 3litryVoda pitná
- 350gramůOlihně
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCuketa
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme olihně a neloupané krevety. Olihně pokrájíme na kroužky silné 0.5 cm. Oškrabanou mrkev omyjeme a nakrájíme na plátky. Cuketu a papriky omyjeme, z paprik odstraníme žebra s jadérky a vše nakrájíme na tenké hranolky dlouhé asi 5-6cm.
- 2Připravíme si citrónový dresing: v misce smícháme olivový olej s citrónovou šťávou, solí a čerstvě pomletým pepřem. Dále si smícháme v druhé misce 1 lžičku balsamicového octu se 1 lžičkou medu a směs odložíme.
- 3V hrnci přivedeme do varu 3 litry vody se solí, vložíme do ní připravené mořské plody, na plátky pokrájený omytý chemicky neošetřený citrón a zeleninu. Vše povaříme pouze 2 minuty. Poté olihně s krevetami a zeleninou scedíme, citrón odstraníme, směs necháme okapat a pak ji dáme do větší mísy. Po chvilce do teplých mořských plodů přidáme kapary, vše přelijeme dresingem, salát dobře promícháme a necháme 1-2 minuty odpočívat.
- 4Na servírovací talíře poklademe omyté a okapané lístky rukoly, na ni dáme směs mořských plodů se zeleninou, vše opatrně pokapeme připraveným balsamicovým octem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.