Salát z pampeliškových listů s vejci

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
980 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pampeliškové listy dobře propláchneme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Zálivku připravíme smícháním tuku ze slaniny s olejem, hořčicí, solí, pepřem a octem.
  • 2
    V míse promícháme pampeliškové listy s vejci, přelijeme zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.